Chevron trekt $ 300 miljoen uit voor koolstofarme investeringen in technologie

 • Chevron (CVX -0,0%) zegt dat het het Future Energy Fund II van $ 300 miljoen lanceert, om "zich te concentreren op innovatie in industriële decarbonisatie, opkomende mobiliteit, energiedecentralisatie en de groeiende circulaire koolstofeconomie."
 • Chevron zegt dat Future Energy Fund II het achtste durfkapitaalfonds is dat is gelanceerd sinds Chevron Technology Ventures in 1999 werd opgericht.
 • Het doel van Future Energy Fund II is het nastreven van nieuwe zakelijke oplossingen die "het potentieel hebben om de manier waarop Chevron betaalbare, betrouwbare en steeds schonere energie produceert en levert" te verbeteren.

  Fundamentals Chevron

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit San Ramon op 120.26 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 94.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Chevron Texaco Waalwijk ©

  Chevron
  Chevron


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 7.27 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Chevron 's resultaat per aandeel op een winst van 4.21 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 23.75 te liggen.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.26 dollar. Chevron 's dividendrendement komt hiermee uit op 5.26 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 1.21 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 188.22 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 13 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 105 dollar.

  Historische koersen Chevron 2007-2021

  fundamantele data chevron

  Klikt u hier voor dividend aandeel Chevron. Het aandeel sloot vrijdag op 100 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.