Danone verkoopt Chinese Mengniu Dairy om beleggers te sussen

  • De Franse yoghurtfabrikant Danone (OTCQX: DANOY + 1,2%) zei gisteren dat het zijn belang in Mengniu Dairy, China, met een waarde van meer dan $ 1 miljard, zal verkopen om terugkoop van aandelen te financieren en de opbrengst aan aandeelhouders terug te betalen, met als doel ontevreden investeerders te sussen .
  • Het nieuws komt terwijl de raad van bestuur van Danone bijeenkomt om zijn reactie te bespreken op oproepen van investeerders zoals Artisan Partners Asset Management en Bluebell Capital Partners voor managementwijzigingen.
  • Emmanuel Faber, voorzitter en CEO van Danone , wordt gevraagd om een of beide functies op te geven bij het bedrijf, dat hij sinds 2014 leidt, nadat de aandelen van Danone vorig jaar 25% van hun waarde verloren.

    Danone verwachtingen

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 23.68 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 23.62 miljard euro verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Danone in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    Danone Uithof Utrecht ©

    Danone
    Danone


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.16 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.34 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 16.97 te liggen.

    Fors dividend Danone

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2 euro. Danone 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3.53 procent. Het gemiddelde dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 0.94 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 36.78 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 66 euro.

    Historische koersen aandeel Danone

    koersdata danone

    Klikt u hier voor dividend aandeel Danone. Het aandeel sloot vrijdag op 56.68 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.