Analisten verwachten over 2021 dalende omzet RTL Group, hoog dividendrendement

Morgen publiceert het Belgische RTL Group haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 6 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 6.65 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RTL Group in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

RTL hoofdkantoor Hilversum mediapark ©

RTL
RTL


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 455 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.96 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 16.44 te liggen.

Fors dividend RTL Group

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.23 euro. RTL Group 's dividendrendement komt dus op 4.58 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de televisie- & radiobedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.98 procent op.

Laatste taxaties rond de 52 euro

De meest recente adviezen voor het tv en radiobedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank , Nord Landesbank en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 7.47 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 46 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 27 en de 50 euro.

Historische koersen RTL Group voorbije 10 jaar

beurskoers rtlgroup

Klikt u hier voor dividend aandeel RTL Group. Het aandeel sloot donderdag op 48.66 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.