RTL verkoopt belang in Broadband TV

RTL Group gaat haar volledige belang in het Canadese BroadbandTV voor 102 miljoen dollar verkopen aan BBTV Holdings. De verkoop doet RTL Group om zich meer op haar kernzaken te kunnen focussen. Het 51%-belang in Broadband TV werd in 2013 aangekocht voor 27 miljoen dollar.

Fors dividend RTL Group

Beleggers in het aandeel RTL Group kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel RTL Group nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,69 euro. RTL Group 's dividendrendement komt dus op 5,23 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de televisie- & radiobedrijven ligt op een nihile 0,82 procent.

Dividendrendementen RTL Group

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Luxembourg op 5,97 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 6,65 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RTL Group in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

RTL hoofdkantoor Hilversum in mediapark ©

RTL
RTL


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 444 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,88 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,23 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt RTL Group 's beurswaarde 4,97 miljard euro. Het aandeel RTL Group was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel RTL Group 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 27 en de 48 euro.

Het aandeel sloot maandag op 32,34 euro.

Historische koersen RTL Group voorbije 10 jaar

beurskoers rtlgroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.