Analisten verwachten over 2021 dalende omzet Volkswagen

Morgen zal het Duitse Volkswagen haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Wolfsburg volgens de analisten uit op 221.82 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 252.63 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Volkswagen Wolfsburg autos autocentrum ©

Volkswagen
Volkswagen


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 7.46 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 12.96 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.81 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.9 euro. Volkswagen 's dividendrendement ligt dus op 2.12 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 1.36 procent.

Laatste taxaties rond de 233 euro

JP Morgan, UBS en Nord Landesbank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 47.59 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 105 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 99 en de 247 euro.

Historische beurskoersen Volkswagen

aandelenanalyse volkswagen

Klikt u hier voor dividend aandeel Volkswagen. Het aandeel sloot vrijdag op 230.8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.