Netflix verkent aanbieden van licenties

Netflix zou forse strategiezwaai kunnen maken

  • Netflix (NASDAQ: NFLX) heeft de afgelopen maanden het vooruitzicht onderzocht om zijn shows in licentie te geven aan andere distributiekanalen, meldt The Information.
  • Dat zou een belangrijke ommekeer in de strategie betekenen, om nog maar te zwijgen van een nieuwe inkomstenstroom.
  • Netflix zou zijn succesvolle originele serie (waaronder titels als Stranger Things en The Queen's Gambit) kunnen sturen naar winkels die eigendom zijn van NBCUniversal en ViacomCBS.
  • En het zou betekenen dat je je op zijn minst gedeeltelijk moet inkopen in een decennia oud model waar het periodieke releasemodel de nadruk legde op de beperkte beschikbaarheid van programmeren.
  • De informatie verwijst naar de Netflix-film Bird Box uit 2018, waarover wordt gesproken over licenties aan CBS (VIAC, VIACA), en naar Peacock (NASDAQ: CMCSA), die had gesproken over licenties voor oudere films en shows zoals de film The Christmas Chronicles uit 2018.
  • En het zou kunnen betekenen dat Netflix volgens het rapport in ieder geval heeft besloten dat oudere films geen abonnementen winnen of behouden.

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Los Gatos over dit jaar ligt volgens de analisten op 30.04 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 25 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2020

    beurskoers

    Netflix Silicon Valley hoofdkantoor Californie ©

    Netflix
    Netflix


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 4.52 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9.92 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 52.44.

    Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0.27 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 575 dollar

    Jefferies & Co., KBC Securities en Cowen and Company gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 228.29 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 74 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 290 en de 593 dollar.

    Historische koersen NetFlix afgelopen 10 jaar

    beurskoers netflix

    Klikt u hier voor dividend aandeel NetFlix. Het aandeel staat om 21.00 0.73 procent hoger op 520.25 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.