Meer omzet Nike door analistengilde verwacht

Morgen presenteert het Amerikaanse Nike haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Beaverton op 43.34 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 37.4 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Nike fabriek Tessenderlo Belgium ©

Nike
Nike


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 4.85 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3.04 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 47.64 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.04 dollar. Nike 's dividendrendement komt hiermee uit op 0.72 procent. Het gemiddelde dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0.72 procent.

Jongste koersdoelen rond de 161 dollar

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van Credit Suisse , DZ Bank en RBC Capital Markets.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 181.46 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 115 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 148 dollar.

Historische koersen Nike afgelopen 10 jaar

beurskoers nike

Klikt u hier voor dividend aandeel Nike. Het aandeel sloot woensdag op 144.82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.