AstraZeneca, Junshi Bio werken samen om toripalimab in China op de markt te brengen

 • Junshi Biosciences verleent AstraZeneca (NASDAQ: AZN) exclusieve promotierechten voor toripalimab op het vasteland van China voor de indicaties van urotheelcarcinoom en voor alle indicaties in niet-kerngebieden.
 • Junshi blijft verantwoordelijk voor de promotie van andere indicaties in kerngebieden.
 • De bedrijven zullen doorgaan met het onderzoeken van buitenlandse zakelijke samenwerking, inclusief de opkomende markten, en de mogelijkheid van toekomstige samenwerkingen onderzoeken.
 • De aanvullende NDA van Toripalimab voor de tweedelijnsbehandeling van gemetastaseerd urotheelcarcinoom werd in mei 2020 in China geaccepteerd en kreeg in juli 2020 prioriteitsbeoordeling.
 • In september 2020 kreeg Toripalimab de doorbraaktherapie-aanduiding van de FDA voor de behandeling van recidiverend / gemetastaseerd nasofarynxcarcinoom.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 31.09 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 26.62 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Astrazeneca Nijmegen Nederland ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 6.83 miljard GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 507 GBp over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13.52 te liggen.

  Fors dividend Astrazeneca

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 284 GBp. Astrazeneca 's dividendrendement komt hiermee op 4.14 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0.38 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 8997.33 miljard GBp. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel 6 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5871 en de 10120 GBp.

  Historische koersen Astrazeneca voorbije 10 jaar

  koersgrafieken astrazeneca

  Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Het aandeel staat om 13.39 0.25 procent hoger op 6857 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.