ORBCOMM wordt door GI Partners overgenomen voor ~ $ 1,1 miljard

  • ORBCOMM (NASDAQ: ORBC) wordt overgenomen door GI Partners, een vooraanstaande Amerikaanse investeerder in data-infrastructuurbedrijven, in een volledig contante transactie van ~ $ 1,1 miljard, inclusief nettoschuld.
  • Aandeelhouders van ORBCOMM ontvangen $ 11,50 in contanten per uitstaand aandeel, wat neerkomt op een premie van ~ 52% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 7 april en een premie van 50% op de 90-dagen naar volume gewogen gemiddelde aandelenkoers tot die datum.
  • 'Deze transactie zal onmiddellijke en substantiële waarde opleveren voor ORBCOMM-aandeelhouders, wat de enorme inzet en het werk van onze werknemers en belanghebbenden weerspiegelt. Het partnerschap met GI Partners zal ons de mogelijkheid bieden om onze langetermijnstrategie snel vooruit te helpen ", aldus Marc Eisenberg, Chief Executive Officer van ORBCOMM. 'GI Partners heeft een bewezen staat van dienst in het werken met bedrijven om de groei te versnellen, en we kijken ernaar uit om innovatie te blijven stimuleren, service van wereldklasse te bieden aan onze wereldwijde klanten en ons marktaandeel in het industriële IoT uit te breiden als een particulier bedrijf. "
  • De deal zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Rochelle Park op 271.9 miljoen dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 248.47 miljoen dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Orbcomm Inc in beeld plus taxaties 2020

    fundamenteel onderzoek

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 7 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 10 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -115.2 uit.

    De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de kabel en telecomsector ligt op een zeker aantrekkelijke 5.46 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 899.28 miljoen dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 382 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 12 dollar.

    Historische koersen aandeel Orbcomm Inc

    fundamenteel onderzoek orbcomminc

    Het aandeel sloot donderdag op 11.52 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.