Venture capital-tak van Chevron investeert voor het eerst in offshore wind

 • Chevron 's venture capital-tak en Moreld Ocean Wind zeggen dat ze zullen investeren in Ocergy's ontwikkeling en commercialisering van drijvende offshore windturbines, Chevron 's eerste investering in offshore windenergie.
 • Chevron zal zijn kant van de onderneming financieren via het Future Energy Fund van $ 100 miljoen dat is opgericht onder Chevron Technology Ventures, hoewel de financiële voorwaarden voor deze specifieke investering niet worden bekendgemaakt.
 • Moreld is eigendom van private equity firma HitecVision, die gespecialiseerd is in Europese hernieuwbare energie.
 • Chevron weet dat "offshore wind een rol zal spelen in het toekomstige energiesysteem, en we weten dat we de kosten moeten drukken. We kijken dus naar baanbrekende technologieën die het spel zullen veranderen van waar we nu zijn", zegt Barbara Burger, de voorzitter van Chevron Technology Ventures.
 • Chevron zegt ook dat het samenwerkt met Honeywell om 's werelds eerste isoalsky-proceseenheid op commerciële schaal te lanceren die ionische vloeistoffen gebruikt om alkylaat te produceren dat wordt gebruikt om het octaangetal in motorbrandstoffen te verhogen.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit San Ramon volgens de gepolste analisten uit op 135.7 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 94.47 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Chevron tankstion Amerika ©

  Chevron
  Chevron


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 10.01 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 5.5 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 18.68 uit.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.24 dollar. Chevron 's dividendrendement is dus 5.1 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.08 procent op.

  Jongste koersdoelen rond de 82 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, ABN AMRO en Citigroup

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 193.36 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 29 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 113 dollar.

  Historische koersen aandeel Chevron

  aandeel chevron

  Het aandeel sloot woensdag op 102.73 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.