Neste Oil start nieuwe fabriek in Rotterdam

Neste Oil heeft met succes de grootste hernieuwbare biobrandstoffabriek van Europa opgestart in Rotterdam. De productie van NExBTL hernieuwbare biobrandstof zal gefaseerd worden opgevoerd. "We zijn erg trots op onze nieuwe fabriek in Rotterdam. Hiermee spelen wij in op de behoeften van de Europese markt, die 's werelds grootste hernieuwbare biobrandstoffenmarkt is," zegt Neste Oil 's voorzitter en CEO, Matti Lievonen.

Productiecapaciteit omhoog
De fabriek in Rotterdam heeft een productiecapaciteit van 800.000 ton per jaar en zal Neste Oil 's totale productiecapaciteit per jaar verhogen naar 2 miljoen ton. De fabriek maakt gebruik van Neste Oil 's eigen NExBTL-technologie, die voor de productie van de hernieuwbare hoogwaardige biobrandstof gebruik kan maken van bijna elke plantaardige olie of dierlijk vetafval. Verder heeft de fabriek circa 150 medewerkers in dienst, waarvan 110 Neste Oil medewerkers en 40 serviceverleners.

Ook in Singapore vergelijkbare faciliteit
Neste Oil heeft al een identieke hernieuwbare biobrandstoffabriek in Singapore die van start ging in 2010 en twee fabrieken in het Finse Porvoo; deze twee startten in respectievelijk 2007 en 2009. Alle Neste Oil NExBTL fabrieken produceren NExBTL hernieuwbare biobrandstof en hebben ook de mogelijkheid om NExBTL hernieuwbare vliegtuigbrandstof te produceren.

Neste Oil betaalt 1,5 miljard euro
"De fabriek in Rotterdam is de vierde fabriek die Neste Oil 's hoogwaardige hernieuwbare biobrandstof produceert. Door de opstart van de fabriek in Rotterdam komt ons intensieve investeringsprogramma om de productiecapaciteit van hernieuwbare biobrandstof te verhogen in de laatste fase. De succesvolle afronding van het in totaal 1,5 miljard euro tellende investeringsprogramma onderstreept onze sterke toewijding oplossingen te bieden die helpen te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar energie en onze ambitie de verkeersuitstoot te verminderen," vervolgt Lievonen.