NSI en VastNed O/I ronden fusie af

De fusie tussen NSI N.V. (voorheen Nieuwe Steen Investments N.V.) (NSI) en VastNed Offices/Industrial N.V. (VastNed O/I) is met succes afgerond. Vanaf vandaag is NSI een toonaangevende Nederlands gemengde vastgoedonderneming met een portefeuille van € 2,3 miljard. Nu alle voorwaarden voor afronding van de fusie zijn vervuld, is vandaag de notariële akte van splitsing verleden. De splitsing zal op 14 oktober 2011 in werking treden en ook zal dan de afwikkeling plaatsvinden, waarbij VastNed O/I aandeelhouders 0.897 nieuwe gewone NSI aandelen en een warrant zullen ontvangen voor ieder gewoon VastNed O/I aandeel dat werd gehouden aan het einde van deze handelsdag (de registratiedatum).

De handel in de nieuwe gewone aandelen NSI zal morgen van start gaan bij de opening van Euronext Amsterdam . Johan Buijs, algemeen directeur van NSI: “We zijn verheugd dat na een intensieve periode van hard werken door alle partijen de fusie met VastNed O/I is voltooid. Vanaf vandaag is NSI een toonaangevende Nederlandse gemengde vastgoedonderneming met een portefeuille van € 2,3 miljard.

"Wij zijn nu beter gepositioneerd om succesvol te zijn in de kantorenmarkt en ondertussen te profiteren van het positieve momentum in de Nederlandse winkelmarkt. We zouden graag al onze stakeholders willen bedanken voor hun voortdurende steun gedurende de transactie.”


Reinier van Gerrevink, algemeen directeur van VastNed O/I: “Wij hebben vandaag de laatste stap genomen in het realiseren van de fusie tussen NSI en VastNed O/I. Deze combinatie biedt unieke mogelijkheden en creëert een basis voor groei en de mogelijkheid van schaalvoordelen te profiteren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze fusie het beste resultaat is voor alle stakeholders.”

In tegenstelling tot de financiële kalender die is gepubliceerd door VastNed O/I, zal de Q3 interim rapportage van VastNed O/I niet worden gepubliceerd op 3 november 2011, maar gelijktijdig met NSI’s Q3 interim rapportage op 9 november 2011.