Accenture neemt strategisch managementadviesbureau Homburg & Partner over

 • Accenture (ACN) neemt Homburg & Partner over, een strategisch managementadviesbureau met diepe specialisatie in commerciële strategie, verkoop en prijsstelling.
 • Transactievoorwaarden nog niet bekendgemaakt.
 • Door hun strategische adviesexpertise helpt Homburg & Partner klanten meetbaar marktsucces te behalen, groeidoelstellingen te behalen en meer waarde te halen uit hun verkoop- en prijsbeheerstrategieën.
 • 'De pandemie versnelde de verschuiving voor organisaties om nieuwe digitale standaarden voor klantervaring en betrokkenheid te adopteren. De toevoeging van Homburg & Partners vergroot ons vermogen om groei- en efficiëntiestrategieën in de hele onderneming vorm te geven en zal de focus van onze klanten op het vergroten van hun omzet en winst vergroten, terwijl ze zich richten op hun volgende generatie klantbetrokkenheid. " zegt Edwin van der Ouderaa, global lead Customer, Sales & Service bij Accenture .

  De omzet van het bedrijf uit Dublin over dit jaar komt uit op 49.11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Accenture Utrecht ©

  Accenture
  Accenture


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.48 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 8.47 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 33.17 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.52 dollar. Accenture 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.25 procent. Het doorsnee dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een aantrekkelijke 1.6 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 178.63 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 46 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 191 en de 295 dollar.

  Historische beurskoersen Accenture

  aandelenanalyses accenture

  Het aandeel sloot woensdag op 280.97 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.