IBM neemt Waeg over, een Salesforce Consulting Partner in Europa

 • Om de portfolio van Salesforce-services van het bedrijf uit te breiden en de hybride cloud- en AI-strategie te bevorderen, heeft IBM (NYSE: IBM ) Waeg overgenomen, een toonaangevende Salesforce Consulting Partner in Europa.
 • "Salesforce blijft een cruciale rol spelen in de digitale transformaties van bedrijven terwijl ze zich aanpassen aan de omstandigheden die door de pandemie zijn gecreëerd. Vertrouwen is de nieuwe valuta van klant- en arbeidsbetrokkenheid, en elk contactpunt is een kans om de relatie te personaliseren," aldus Mark Foster, Senior Vice President, IBM Services en Global Business Services. "De kracht van Waeg in Salesforce-adviesdiensten zal de sleutel zijn tot het creëren van intelligente workflows waarmee onze klanten gelijke tred kunnen houden met de veranderende behoeften en verwachtingen van klanten en medewerkers."
 • De overname zal IBM 's investeringen in hybride cloud en AI verdiepen om complexe integraties te beheren en mensen, processen en technologie te verenigen.
 • De voorwaarden van de aanbieding zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting dit kwartaal worden afgerond.

  De omzet van het bedrijf uit Armonk over dit jaar komt uit op 74.38 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 73.62 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  IBM Amsterdam ©

  IBM
  IBM


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.78 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 10.9 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13.14.

  Fors dividend IBM

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6.66 dollar. IBM 's dividendrendement komt neer op 4.65 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een aantrekkelijke 1.61 procent.

  Recentste taxaties rond de 23 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Barclays , Societe Generale en UBS .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 127.03 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 24 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 106 en de 149 dollar.

  Historische koersen IBM

  fundamantele data ibm

  Het aandeel staat om 15.30 0.08 procent lager op 143.19 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.