BG Group zet ook sterk in op LNG gas

In navolging van Royal Dutch Royal Dutch Shell gaat BG Group ook sterk inzetten op LNG gas. LNG gas zorgt voor een lagere milieubelasting en is zeer rendabel voor de grote olieconcerns. BG Group verzorgde mede om die redenen vorige week een afzetovereenkomst met Sabine Pass Liquefaction in de Verenigde Staten. BG Group kan hierdoor voor de komende 20 jaar jaarlijks 3,5 miljoen ton LNG gas verkrijgen. Deze deal is de eerste grote deal van BG Group in de Verenigde Staten. De verwachting is dat per 2015 de export kan starten.

Per 2012 zullen er bij de Sabine Pass twee treinen gaan rijden die het transport zullen gaan verzorgen. De CEO van BG Group , Frank Chapman noemt het een historische stap voor het bedrijf waardoor het bedrijf in staat wordt gesteld om LNG gas uit de Golf van Mexico te kunnen transporteren.

Recent heeft BG Group een nieuwe obligatie ingezet van 750 miljoen pond (1,2 miljard dollar) met een looptijd van 25 jaar en een coupon van 5 procent. Momenteel wordt de lening door Fitch op A gezet, door Moody’s op A2 en door Standard & Poors op A. De begeleidende banken waren Santander GBM, Standard Chartered , BNP Paribas, Mitsubishi UFJ Securities en Royal Bank of Scotland.