Amazon voert biedingen uit om JPMorgan te vervangen voor co-branded creditcard

 • Synchrony Financial (NYSE: SYF) en American Express (NYSE: AXP) behoren tot de bedrijven die strijden om JPMorgan Chase (NYSE: JPM) te vervangen als Amazon .com's (NASDAQ: AMZN) partner voor zijn populaire co-branded creditcard , meldt Bloomberg, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
 • De bank is bereid afstand te doen van de portefeuille van meer dan $ 15 miljard, die volgens sommigen een premie van 15% zou kunnen opleveren.
 • In de strijd om klanten hebben banken een rijke reeks beloningen aangeboden die het de kredietverstrekkers moeilijker maken om winst te maken. Dat wordt des te moeilijker bij het uitgeven van co-branded-kaarten, waar de bank de inkomsten vaak deelt met de handelspartner.
 • In 2019 werkten Amazon en Synchrony samen om een ??beveiligde creditcard te lanceren en in 2018 boden American Express en de e-commercegigant een kaart aan voor kleine bedrijven.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Seattle op 490.55 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 386.06 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Amazon Logistiek Duitsland ©

  Amazon
  Amazon


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 28.71 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 55.87 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 60.55.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een relatief royale 1.54 procent.

  Laatste taxaties rond de 4070 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en Barclays .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1684.8 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 29 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2576 en de 3554 dollar.

  Historische beurskoersen Amazon

  financiële analyse amazon

  Om 15.58 staat het aandeel 0.59 procent hoger op 3383.13 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.