Aandeel General Electric bij de zwakkere Amerikaanse megacaps

Aandeel General Electric bij de achterblijvers Amerikaanse megacaps

In het megacapssegment van VS behoort het aandeel General Electric momenteel tot de minder presterende aandelen. Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel maar liefst 41 procent lager. De Amerikaanse megacaps staan 29 procent in de plus. Voor een aandeel General Electric wordt nu 28 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Amerikaanse megacaps worden nu op 17 verhandeld.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 124,24 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 123 ,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 9,04 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,07 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17,33 uit.

Fors dividend General Electric

De consensus van het dividend ligt op 0,86 cent per aandeel. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,64 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een magere 0,72 procent.

Recentste taxaties rond de 20 dollar

De meest recente adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, ER Capital en Cowen and Company.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van General Electric ' momenteel circa 173,89 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 18,54 dollar.

Historische koersen General Electric afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses generalelectric

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.