Volkswagen AG verkoopt belang in Electrify America

 • Met het oog op het aantrekken van externe fondsen om infrastructuur voor batterijaangedreven auto's te bouwen, is Volkswagen (OTCPK:VLKAF) van plan een belang te verkopen in zijn oplaadeenheid voor elektrische voertuigen Electrify America.
 • De Duitse autofabrikant werkt samen met Citi aan het zoeken naar een mede-investeerder die bereid is ongeveer $ 1 miljard toe te zeggen aan de divisie.
 • Electrify America is van plan in de periode 2017-2026 $ 2 miljard uit te geven om laadstations voor elektrische voertuigen uit te breiden.
 • De eenheid, waarvan de belangrijkste rivalen ChargePoint en Tesla's Supercharger zijn, heeft 635 oplaadstations met ongeveer 2.850 snellaadstations in gebruik, terwijl er momenteel nog 125 stations gepland zijn.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Wolfsburg op 249.29 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 222.88 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Volkswagen Rheine ©

  Volkswagen
  Volkswagen


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 13.66 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 33.68 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 8.03 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 7.57 euro per aandeel. Volkswagen 's dividendrendement ligt dus op 2.8 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.75 procent op.

  Meest recente koersdoelen rond de 310 euro

  Goldman Sachs , KBC Securities en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 55.8 miljard euro. 88

  Historische koersen Volkswagen

  fundamantele data volkswagen

  Om 14.43 koerst het aandeel 0.52 procent hoger op 270.6 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.