Analisten voorzien omzet- en winststijging MAN, records echter al in koers verwerkt

Dinsdag presenteert de Duitse vrachtwagenproducent MAN AG haar resultaten over 2011. Het gros van de analisten gaat van een behoorlijk hogere omzet uit. Relatief gezien verwachten de analisten dat het nettoresultaat nog veel harder gestegen zal zijn. De kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op een record en dit zal ook voor een record winst per aandeel gaan zorgen zo is de consensus. De fors gestegen resultaten zijn volgens de analisten al ruim in de koers verwerkt.

Het aandeel noteert praktisch a pari met haar fair value (het gemiddelde van de koersdoelen). Daarnaast noteren de belangrijkste waarderingsvariabelen sterk in lijn met haar sectorgenoten.

Analisten verwachten forse omzetgroei MAN AG

De omzet over 2011 komt volgens de verwachtingen van de analisten uit op 16,46 miljard euro, dit betekent een stijging van 12,17 procent. In 2010 kwam de omzet uit op 14,68 miljard euro.
vrachtwagen
MAN AG vrachtwagen
Over het huidige jaar wordt een omzet van 15,8 miljard euro verwacht. De verwachting van de totale EBITDA vorig jaar ligt op 2,08 miljard euro (over dit jaar ligt de verwachting op 1,67 miljard euro). Hierdoor komt de EBITDA -marge op 12,62 procent te liggen. De consensus voor het nettoresultaat ligt op 1,27 miljoen euro. Vorig jaar kwam het nettoresultaat uit op 778 miljoen euro.

De winstmarge komt zodoende naar verwachting op 7,71 procent uit. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 845 miljoen euro.

Lagere kw en boekpremie MAN AG

Analisten rekenen op een resultaat per aandeel van 8,41 euro. Hierdoor komt de geprognosticeerde koers/winst/verhouding over dit jaar uit op 9,72. Over het lopende jaar wordt een resultaat per aandeel van 5,45 euro verwacht. Op basis van de huidige koers komt zo de forward PE op 14,99 te liggen. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector over 2010 bedraagt 16,62. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,26. De sector wordt verhandeld op 1,81 maal haar intrinsieke waarde.

De vrije kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op 9,08 euro (dit komt neer op 107,97 procent van het resultaat per aandeel. Voor 2012 ligt de verwachting van de kasstroom per aandeel op 8,56 euro.

Hoger dividend dan de sector

Per aandeel wordt een dividendbetaling van 2,50 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 3,06 procent. Het dividendrendement van de peergroup bedraagt 2,13 procent. Ook over het lopende jaar wordt voor volgend jaar een dividend per aandeel van 2,50 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 3 procent.

Vrijdagavond noteerde het aandeel MAN AG 1,19 procent lager op een koers van 81,72 euro.