Sunoco koopt acht terminallocaties van NuStar in een deal van $ 250 miljoen

 • Sunoco LP (NYSE:SUN) stemt ermee in om acht geraffineerde productterminals van NuStar Energy (NYSE:NS) te kopen voor $ 250 miljoen, wat volgens haar de midstream-activiteiten aanzienlijk zal uitbreiden en het platform voor uitbreiding van de brandstofdistributie zal verbeteren.
 • De overname omvat zeven terminals voor geraffineerde producten aan de oostkust van de VS en één in het Midwesten, met een totale opslagcapaciteit van 14,8 miljoen vaten.
 • De terminals behandelen voornamelijk geraffineerde producten en zijn toegankelijk via pijpleidingen, vrachtwagens, spoor- en zeeschepen.
 • NuStar zegt dat de faciliteiten niet langer synergetisch zijn met haar kernactiva in NY Harbor en in het zuidoosten van de VS.
 • Sunoco koopt ook een terminal voor verfijnde producten in Maryland van Cato Inc. voor $ 5,5 miljoen.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Unable To Collect Data For The Field 'Tr.Headquarterscity' And Some Specific Identifier(S). over dit jaar ligt volgens de analisten op 16.83 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 10.71 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Sunoco in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Sunoco Ann Arbor ©

  Sunoco
  Sunoco


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 497 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.58 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 6.61 uit.

  Fors dividend Sunoco

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.3 dollar. Sunoco 's dividendrendement komt dus op 8.94 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 2.79 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3.06 miljard dollar. 60

  Historische beurskoersen aandeel Sunoco

  financiële analyse sunoco

  Het aandeel sloot donderdag op 36.91 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.