Hyatt stemt ermee in om Apple Leisure Group te kopen van PE-eigenaren voor $ 2,7 miljard

 • Hyatt Hotels (NYSE:H) stemde ermee in om Apple Leisure Group te kopen van zijn private equity-eigenaren voor $ 2,7 miljard.
 • Hyatt koopt Apple Leisure van KKR (NYSE:KKR) en KSL Capital. De deal wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond, aldus een verklaring.
 • KKR en KSL hebben Apple Leisure, een aanbieder van all-inclusive vakantiepakketten, in 2016 overgenomen van PE-bedrijf Bain Capital.
 • De portefeuille is gegroeid van negen resorts in 2007 tot ongeveer 100 accommodaties eind 2021.
 • Hyatt verwacht meer dan 80% van de aankoop te financieren met een combinatie van $ 1 miljard aan contanten en nieuwe schuldfinancieringen, en de rest met ongeveer $ 500 miljoen uit aandelenfinanciering.
 • Hyatt heeft een financieringstoezegging van $ 1,7 miljard van JPMorgan binnengehaald. De contante opbrengst van het programma voor de verkoop van activa van $ 2 miljard zal naar verwachting worden gebruikt om schulden af ??te lossen, inclusief schulden die zijn aangegaan om de overname te financieren.
 • Apple Leisure-merken zijn onder meer Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas en Zoëtry Wellness & Spa Resorts en Alua Hotels Resorts.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Chicago volgens de analisten uit op 2.89 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 2.07 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Hyatt Hotels Corp in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 507 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 5.2 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -14.38 te liggen.

  Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 9 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 0.12 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de reizen en tourismesector ligt op een summiere 1.41 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.7 miljard dollar. 30

  Koershistorie Hyatt Hotels Corp van 2007 tot 2021

  koersdata hyatthotelscorp

  Het aandeel sloot dinsdag op 74.75 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.