Friesland Bank naar Rabobank ivm acute problemen

Rabobank neemt per direct Friesland Bank over. Friesland Bank bevindt zich volgens diverse media in liquiditeitsproblemen en heeft problemen om nieuw geld aan te trekken. Eind 2011 trok het management van Friesland Bank al de conclusie dat een zelfstandig bestaan niet langer realistisch was. De overname door Rabobank werd afgelopen weekend afgerond.

Friesland Bank heeft belangen in Van Lanschot, Optimix, Triodos en BinckBank.

Overgangsperiode

Het samengaan van de klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van Friesland Bank met het netwerk van lokale Rabobanken in Nederland zal gedurende een overgangsperiode plaatsvinden. Deze geleidelijke integratie zal naar verwachting ongeveer twee jaar in beslag nemen. In deze periode is de werkgelegenheid van de betrokken medewerkers van Friesland Bank gegarandeerd.

Dividend naar Stichting Friesland Bank

Voorafgaand aan het samengaan met Rabobank, heeft Friesland Bank in goed overleg dividend uitgekeerd aan de aandeelhouder, de Stichting Friesland Bank. Dit dividend omvat - naast cash en aandelen - ook goederen die behoren tot het Fries Erfgoed, zoals de kunstcollectie. Zodoende blijft een deel van het vermogen van Friesland Bank achter bij de Stichting Friesland Bank. Deze stichting gaat zich inzetten om de economische, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van de drie noordelijke provincies te ondersteunen.

Friesland Bank zou volgend jaar eeuwfeest vieren

Dit was een acute situatie van Friesland Bank

Belang Friesland Bank in Van Lanschot blok aan been