U.S. Bancorp verwerft MUFG Union Bank in contanten en aandelentransactie van $ 8 miljard

 • US Bancorp (NYSE:USB) heeft de belangrijkste regionale bankfranchise van MUFG Union Bank overgenomen van Mitsubishi UFJ Financial Group (OTCPK:MBFJF) (NYSE:MUFG) voor ongeveer $ 8 miljard, inclusief $ 5,5 miljard in contanten en ongeveer 44 miljoen Amerikaanse aandelen. Bancorp gewone aandelen.
 • Na afronding van de transactie in H1 2022 zal MUFG een minderheidsbelang van ongeveer 2,9% in U.S. Bancorp houden.
 • De transactie is exclusief de aankoop van de Global Corporate & Investment Bank van MUFG Union Bank, bepaalde midden- en backofficefuncties en andere activa.
 • U.S. Bank zal meer dan 1 miljoen loyale consumentenklanten en ongeveer 190.000 kleine zakelijke klanten aan de westkust krijgen, naast ongeveer $ 58 miljard aan leningen en $ 90 miljard aan deposito's op basis van de balans van MUFG Union Bank van 30 juni 2021.
 • De overname zal de depositopositie van de Amerikaanse bank in Californië verbeteren van de 10e naar de 5e en het klantenbestand in Californië aanzienlijk vergroten.
 • U.S. Bancorp verwacht dat de transactie in 2023 ongeveer 6% zal bijdragen aan de winst per aandeel, uitgaande van een synergie-infasering van 75% en 8% bij volledige integratie.
 • Het bedrijf verwacht ongeveer $ 900 miljoen aan kostensynergieën vóór belastingen, gelijk aan 40% van de geschatte niet-rentekosten, en verwacht fusiekosten van $ 1,2 miljard te maken.
 • De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 afgerond.

  De omzet van het concern uit Philadelphia over dit jaar komt uit op 214.86 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 279.48 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Bancorp Inc in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 106 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1.8 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 12.69.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt op een relatief royale 2.49 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1.3 miljard dollar. 166

  Om 18.01 koerst het aandeel 0.44 procent hoger op 22.84 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Bancorp Inc

  historische koersen bancorpinc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.