Records Volkswagen

Het geplaagde Volkswagen (in verband met dieselgate) draait op volle toeren. In 2017 wist het bedrijf liefst bijna 11 miljoen auto's te kunnen verkopen. Dit is een stijging van ruim 4,3 procent ten opzichte van 2016. Eind deze maand komt het bedrijf met de exacte aantallen naar buiten. CEO Matthias Mueller wees er op dat ondanks de problemen van dieselgate de meeste klanten Volkswagen trouw bleven.

Volkswagen verkocht vooral meer auto's voor het grotere segment zoals de SUV's, de Tiquan en de Skoda Kodiaq. Ook in China steeg de afzet met ruim 5 procent tot over een miljoen auto's. Verder stegen ook de afzetten in Brazillie, Amerika en Rusland.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 231,11 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 217,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 11,23 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 20,59 euro verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 8,94.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,83 euro. Volkswagen's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,08 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,10 procent op.

Laatste taxaties rond de 183 euro

Berenberg, Macquarie Research en Kepler Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Volkswagen's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 37,96 miljard .

Het aandeel staat om 16.39 0,65 procent hoger op 184,1 euro.

Historische koersen aandeel Volkswagen

historische koersen volkswagen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.