Geruchten overname Imperial Tobacco

De laatste tijd spelen er diverse fusie- en overnameperikelen in de tabaksector. Recent nam Japan Tobacco het Belgische Gryson NV over. Gryson NV is de grootste speler op de Franse sigarettenmarkt. Met de overname was een bedrag van 475 miljoen euro gemoeid. De consensus is dat deze overname voorlopig niet de laatste overname is in de tabaksector. Diverse analisten noemen het Engelse Imperial Tobacco ook een overnamekandidaat.

Interesse Japan Tobacco in Imperial Tobacco

De analisten van de Ierse broker Dolmen vermoeden dat Japan Tobacco ook interesse zou hebben in Imperial Tobacco . Daarnaast zou een fusie met de andere grote Engelse speler British American Tobacco voor de hand kunnen liggen. De resultaten van Imperial Tobacco over het eerste kwartaal lagen fors boven de verwachtingen van de analisten. Het bedrijf profiteerde sterk van een stijgende vraag verspreid over de diverse markten. Door de hogere resultaten heeft Imperial Tobacco haar tussentijdse dividend met 13 procent verhoogd.

De analisten van Dolmen schatten Imperial Tobacco ’s actuele koers/winst-verhouding in op 10,9 en noemen het aandeel ondergewaardeerd. De discount ten opzichte van de peergroup wordt op 17 procent ingeschat.