Roper Technologies verkoopt TransCore voor $ 2,68 miljard

  • Roper Technologies (NYSE:ROP) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn TransCore-activiteiten aan Singapore Technologies Engineering Ltd (ST Engineering ), voor $ 2,68 miljard in contanten.
  • ROP behoudt zijn DAT- en Loadlink-netwerksoftwareactiviteiten, die het in 2004 samen met TransCore heeft overgenomen.
  • TransCore zal naar verwachting in 2021 ~$ 545 miljoen aan inkomsten en $ 135 miljoen aan EBITDA genereren.
  • De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond.
  • Roper verwacht de resultaten van TransCore als beëindigde bedrijfsactiviteiten te verantwoorden wanneer het zijn financiële resultaten over het derde kwartaal van 2021 rapporteert.
  • Eerder in augustus verkocht ROP zijn Zetec-activiteiten aan Eddyfi/NDT voor ongeveer $ 350 miljoen.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Sarasota op 6.41 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 5.53 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Roper Technologies Inc in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.62 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 15.2 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 29.71.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.24 dollar. Roper Technologies Inc 's dividendrendement ligt dus op 0.5 procent. Het doorsnee dividendrendement van de ondersteuningsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 1.75 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 47.01 miljard dollar. 10

    Het aandeel sloot vrijdag op 451.59 dollar.

    Historische koersen Roper Technologies Inc

    koersdata ropertechnologiesinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.