ABB breidt uit in Polen, k/w gelijk aan sector

Het Zwitserse industriële conglomeraat ABB meldt dat het voor 30 miljoen dollar gaat investeren in een nieuwe fabriek in Polen. Deze fabriek zal energieonderdelen en distributieonderdelen gaan produceren en zal naast de huidige fabriek in Lodz komen te staan. Het is de bedoeling dat de fabriek in 2013 open zal gaan en dat het werk zal verschaffen aan 140 medewerkers. ABB noemt de nieuwe fabriek een toeleverancier voor haar andere fabrieken in de regio.

Waardering ABB

<a href= ABB robot' align=middle/>
ABB robot

Het aandeel ABB noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 9,98. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 17,36. De de producent van halfgeleiders noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 10. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,4 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,64. De sector wordt verhandeld op 3,66 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 ABB

Over het huidige jaar wordt een omzet van 40,56 miljard dollar verwacht. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 1,57 dollar.

Analisten over ABB

Het aandeel van de producent van halfgeleiders wordt door 29 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 20,58 euro. De beurskoers ligt zodoende 31 procent onder de fair value van de analisten. Om 14.37 noteert het aandeel fractioneel veranderd op 15,67 Zwitserse Franc.