Canadian Solar's CSI Solar en CATL ondertekenen strategische samenwerkingsovereenkomst voor batterijopslag

  • Canadian Solar (NASDAQ:CSIQ) dochteronderneming CSI Solar heeft een raamovereenkomst voor strategische samenwerking getekend met Contemporary Amperex Technology (CATL), wereldleider op het gebied van nieuwe energie-innovatieve technologieën.
  • In het kader van de overeenkomst zullen CSI Solar en CATL een strategisch partnerschap aangaan om holistisch samen te werken op het gebied van batterijopslagsysteemoplossingen, levering van lithium-ionbatterijmodules, bediening en onderhoud van batterijopslagprojecten en innovatieve technologie voor hernieuwbare energie .
  • "De samenwerking maakt gebruik van de innovatieve batterijopslagtechnologie van CATL en ons wereldwijde bereik en onze ervaring om onze klanten de beste oplossingen voor batterijopslag te bieden. We hebben nu een wereldwijde pijplijn voor batterijopslag van 21 GWh, waarvan 2,9 GWh in aanbouw, " Voorzitter & CEO Dr. Shawn Qu merkte op.

    De omzet van het bedrijf uit Guelph over dit jaar komt uit op 5.33 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 3.48 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Canadian Solar Inc in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 76 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.25 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25.98 uit.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2.96 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1.93 miljard dollar. -14

    Om 16.44 staat het aandeel 2.93 procent hoger op 32.47 dollar.

    Historische koersen Canadian Solar Inc voorbije 10 jaar

    fundamantele data canadiansolarinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.