Groei bij Philips

De resultaten die Philips over het vierde kwartaal behaalde waren in lijn met de verwachtingen van de meeste analisten. Het technologiebedrijf uit Eindhoven zag in het vierde kwartaal haar omzet met 5 procent stijgen tot 5,3 miljard euro. De groei kwam vooral door een hogere vraag naar 'high-end' apparatuur voor ziekenhuizen. De nettowinst steeg van 640 miljoen euro naar 899 miljoen euro. Het orderboek steeg met 7 procent.

Topman Frans van Houten stelde tegenover zakenzender CNBC dat zijn bedrijf op schema ligt om de gestelde doelstellingen van 2018 te behalen.Van Houten gaf aan dat het gros van de orders nu uit China en de VS komt. Vooral hier is de vraag relatief groot naar medische scanners. Op de beurs in Amsterdam kelderde het aandeel echter ruim 2,5 procent. Blijkbaar rekende de markt op meer groei zo stelt persbureau Bloomberg.

Samenwerkingen met ziekenhuizen

Philips is al lang niet meer actief met haar oude succesproducten zoals de gloeilampen, tv's en elektronica. Eerder verkocht het bedrijf haar 12 procentsbelang in Philiips Lighting voor 547 miljoen euro. Het bedrijf is verder van om verder te gaan focussen op het medische segment. Zo zijn er samenwerkingen met ziekenhuizen gestart om zo de concurrentie met Siemens en General Electric aan te kunnen gaan.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.