Stryker neemt Vocera Communications over voor bijna $ 3 miljard in contanten

 • Stryker (NYSE:SYK) kondigde een overeenkomst aan om het gezondheidstechnologiebedrijf Vocera Communications (NYSE:VCRA) over te nemen voor $ 79,25 per aandeel, wat wijst op een totale waarde van het eigen vermogen van ~$ 2,97 miljard of $ 3,09 miljard aan ondernemingswaarde (inclusief converteerbare obligaties) . Vocera (VCRA)-aandelen hebben ~26,5% toegevoegd, terwijl Stryker (SYK) ~0,8% heeft verloren in de pre-market.
 • De raden van bestuur van beide bedrijven hebben de deal goedgekeurd die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond. Het zal een neutraal effect hebben op de nettowinst per verwaterd aandeel in 2022, zei Stryker (SYK).
 • Volgens de voorwaarden zal Stryker (SYK) een openbaar bod doen op alle uitstaande gewone aandelen van Vocera (VCRA) met $ 79,25 per aandeel in contanten.
 • Vocera (VCRA) uit San Jose, Californië, opgericht in 2020, leverde klinische communicatie- en workflowoplossingen voor de gezondheidszorg. De koers van het aandeel steeg de afgelopen twaalf maanden met ~44,4%, te midden van bullish-ratings van Wall Street-analisten.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Portage op 17.04 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 14.35 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Stryker in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 3.42 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 9.11 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 29.28.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.52 dollar verwacht. Stryker 's dividendrendement komt neer op 0.94 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een summiere 1.27 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 99.88 miljard dollar. 11

  Het aandeel sloot vrijdag op 266.71 dollar.

  Koershistorie Stryker 2007-2021

  beurskoers stryker

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.