Analisten noemen koers Cognizant gelijk aan fair value

De beurskoers van het aandeel Cognizant lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Cognizant dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 6 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 78 dollar. Dit is circa 0,28 procent meer dan de huidige koers van 76,52 dollar.

Koersdoelen voor Cognizant uiteenlopend

fundamenteel onderzoek

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 16,21 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 14,81 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2,62 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4,44 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,23 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,71 cent verwacht. Het dividendrendement van Cognizant ligt hiermee op 0,93 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 1 procent.

Actuele koersdoelen rond de 89 dollar

Morgan Stanley , Barclays en Cowen and Company gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Cognizant 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 46,52 miljard dollar.

Koershistorie Cognizant 2007-2018

financiele analyse cognizant

Het aandeel sloot dinsdag op 76,52 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.