Veel upgrades voor Thomas Cook, hele sector in de lift

De laatste tijd worden er voor het aandeel Thomas Cook behoorlijk veel upgrades gegeven. Ook vandaag werden diverse koersdoelen voor het aandeel verhoogd. Het aandeel noteert inmiddels circa 10 pence onder het gemiddelde koersdoel van 85,42 pence. Zowel Morgan Stanley als UBS en HSBC hebben vanmorgen koersdoel tussen de 125 en de 150 pence voor het aandeel afgegeven. De consensus is dat het aandeel weer terug zou kunnen keren rond de niveaus van midden 2011.

De analisten van Morgan Stanley hebben hun taxaties tot en 2015 voor het bedrijf verhoogd. De analisten rekenen op hogere kasstromen in verband met het afstoten van activa. De geplande aandelenemissie zal volgens de analisten lager uitvallen dan eerder werd voorzien. De opbrengst van de emissie wordt op 100 miljoen pond geschat. Ten opzichte van vooral Tui noteert het aandeel met een value-discount zo stellen de analisten.

Grafiek Thomas Cook afgelopen 12 maanden

Thomas cook grafiek, aandeel <a href='/aandeel/622-thomas-cook'> Thomas Cook </a>

De bovenstaande grafiek toont de koers van het aandeel Thomas Cook over de afgelopen 12 maanden. Te zien is dat het aandeel na een lange tijd van zijwaartse beweging vanaf november vorig jaar aan een stevige klim begonnen is. Het aandeel had haar 12-maands piek midden februari (rond de 95 pence).

Hele sector in de lift

De onderstaande tabel toont het momentum aan per aandeel uit de reis- en toerismebranche. Te zien is dat alle aandelen nu een positief momentum hebben (uitgedrukt in een koers boven het 200-daagsgemiddelde).

Koers ontwikkeling: Reizen & Toerisme 200-daagsgemiddelden

200-daagsgemiddelen, momentum aandelenkoersen