SBM Offshore op favorietenlijsten

Diverse analisten hebben recent SBM Offshore op hun lijst van favoriete aandelen gezet, onder meer vanwege de forse koersdaling over de afgelopen maanden, Tegelijkertijd zijn de koersdoelen voor het aandeel opwaarts bijgesteld, waarmee analisten hun vertrouwen willen onderstrepen. Al met al is hiermee het sentiment rond het aandeel goed.

Favorietenlijsten

Begin december publiceerde ING zijn favorietenlijst voor de Benelux, waarop onder meer SBM Offshore prijkt. Daarbij luidt het advies ‘buy’ en is het koersdoel door de analisten vastgesteld op 19 euro.

KBC Securities volgde op 13 december met de publicatie van zijn favorietenlijst en ook daarop staat SBM Offshore . Volgens de analisten heeft het bedrijf een sterke leaseportefeuille, waarmee het kan profiteren van aankomende grote leasecontracten. Wel wijzen de analisten erop dat SBM Offshore nog twee oude problemen moet oplossen, maar als dit is gebeurd het risicoprofiel wel aanzienlijk zal verbeteren.

Conviction Buy List

Maandag voegden de analisten van Rabobank zich bij hun collega’s van KBC Securities en ING. De analisten stellen dat het management goede vorderingen boekt met zaken uit het verleden, waarbij wordt gewezen op het platform Deep Panuke.

Daarnaast is het bedrijf volgens de analisten zeer goed gepositioneerd is in de FPSO-markt. Verder sluit Rabobank niet uit dat er binnen enkele maanden mer nieuws komt over het Kaombo project.

Zodoende heeft Rabobank voor SBM Offshore een ‘buy-advies’ uitstaan, waarbij het koersdoel opwaarts is bijgesteld met 0,50 euro tot 17,50 euro.

Consensus

Door de positieve adviezen voor SBM Offshore is het sentiment goed, terwijl de consensus overwegend positief is. Er staan 11 koop-, 5 houd- en 2 verkoopadviezen uit.

De koersdoelverhogingen hebben erin geresulteerd dat het gemiddeld koersdoel momenteel 15,80 euro bedraagt, hetgeen een verwacht rendement genereert van 16%.