Bijna alle Amerikaanse banken in de plus, vooral midkappers sterk

Het afgelopen beursjaar was in het bijzonder een sterk jaar voor de Amerikaanse bankaandelen. Alle mid- en large caps (genoteerd aan ofwel de Dow Jones , NASDAQ100 als de S&P 500 indices) noteren dit jaar sterk in het groen. Becton Dickinson voert de lijst stevig aan met een plus van ruim 85 procent. De stevige plus van Becton Dickinson lijkt mede verklaard te kunnen worden door haar forse rendement op het eigen vermogen van ruim 28 procent en haar relatief hoge solvabiliteit van circa 36 procent.

Andere stevige stijgers zijn o.a. Morgan Stanley , Keycorp en State Street . First Horizon National heeft het met een plus van ‘slechts’ 11,81 procent het minste gepresteerd.

Amerikaanse banken in de plus

amerikaanse banken

In de lijst van de Shiller PE’s zien we dat de opgelopen koersen inderdaad gepaard gaan met hogere Shiller PE’s. Large cap Citigroup voert de lijst van met een waarde van ruim 97. De andere large caps JP Morgan Chase , Bank of America en Goldman Sachs noteren met waarden tussen de 15 en de 20 en scoren hiermee aan de onderkant van de gemiddelde sectorwaardering.