KPN op kooplijsten van analisten

KPN stond de afgelopen dagen nadrukkelijk in de schijnwerpers. Zo schijnt América Móvil nog altijd interesse te hebben in een overname van de het Nederlandse telecombedrijf, terwijl verscheidene analisten hun taxaties voor het aandeel opwaarts hebben bijgesteld. De consensus is daardoor positief, maar analisten verschillen van mening over het opwaarts potentieel van het aandeel.

Versteeg: blijft nog jaren moeilijk voor KPN

América Móvil blijft geïnteresseerd

In een recent gesprek met aandeelhouders heeft América Móvil aangegeven nog altijd interesse te hebben in een overname van KPN en daarover in gesprek te zijn met de Nederlanders. Financieel topman Carlos Moreno stelde in een interview met Euromoney Institutional Investor dat América Móvil in de komende drie jaar een investeringsprogramma van 30 miljard dollar paraat heeft staan, waarin een deal met KPN tot de mogelijkheden behoort.

Hans de Geus: logisch dat Slim en KPN elkaar spreken

De Mexicanen hebben in KPN nog altijd een minderheidsbelang van 30% en boden vorig jaar 7,2 miljard op alle nog niet in bezit zijnde aandelen. Doordat de deal niet doorging, mag América Móvil vanaf april pas weer een nieuw bod op KPN uitbrengen.

KPN op favorietenlijst

KPN staat op de favorietenlijst van SNS Securities. De analisten verwachten dat 2014 net als 2013 gedreven zal worden door de aantrekkende economie in de VS, wat de drijvende kracht zal zijn voor de wereldeconomie.

Ook voor Europa zijn er volgens SNS Securities duidelijke signalen waarneembaar van een herstel, waarbij de vooruitzichten in Nederland beter worden door een stijgend consumentenvertrouwen en dalende werkloosheid.

SNS Securities is op 8 januari opnieuw gestart met het volgen van KPN met een ‘buy-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 3,50 euro.

Drie positieve conclusies

Sanford C. Bernstein is positief gestemd over KPN na een recente analistenbijeenkomst en de analisten trekken drie positieve conclusies. Allereerst vinden zij dat de kernactiviteiten van het bedrijf stabiliseren, waarbij zij anticiperen op een groei vanaf 2015.

Daarnaast vinden zij dat het belang van KPN in O2 in Duitsland van 20,5% ondergewaardeerd is. Tot slot verwacht Bernstein dat KPN een dominante positie zal weten in te nemen in een belangrijke markt in een Europese sector, die op langere termijn zal consolideren.

Bernstein heeft voor KPN een ‘overweight-advies’ uitstaan met een koersdoel van 3,15 euro.

Consensus

Gezien de positieve analistenrapporten mag het geen verrassing zijn dat de consensus voor KPN eveneens positief is. Er staan momenteel 8 koop-, 15 houd- en 2 verkoopadviezen uit.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 2,49 euro, hetgeen bij de huidige koers een negatief verwacht rendement genereert van 2,6%.

Kijkende naar de koersdoelen die recent zijn afgegeven ontstaat er echter een ander beeld. Waar Sanford C Bernstein namelijk met een koersdoel van 3,15 euro rekent op een positief rendement van 23,5%, gaat SNS Securities met een koersdoel van 3,50 euro zelf uit van een opwaarts potentieel van ruim 37%.