Albert Heijn moet meer duidelijkheid geven over prijzenbeleid

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn moet meer duidelijkheid creëren over zijn prijzenbeleid. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters gezegd naar aanleiding van klachten van de Vlaamse landbouwers over de toenemende druk op de prijzen van voedingsproducten. De minister-president voert aan dat de problematiek zich situeert in een spanningsveld waarbij het belang van de consument, die voor een lage prijs kwalitatieve producten eist, in conflict komt met de verwachtingen van de landbouwer, die een correcte prijs wil voor zijn producten.

Kris Peeters zei wel aan Albert Heijn meer duidelijkheid te zullen vragen en te willen achterhalen waarom de Nederlandse keten de gedragscode tussen de retailers op het gebied van prijzen niet blijkt te volgen. De Vlaamse minister-president zei de problematiek ook te zullen aankaarten met federaal minister van economie Johan Vande Lanotte.

Met de landbouworganisaties wil Kris Peeters naar eigen zeggen ook de mogelijkheid van onder meer een ombudsdienst onderzoeken.

Bron: Express.be