RBC roemt Amerikaanse dividendaandelen

De analisten van RBC hebben in een recent rapport een aantal Amerikaanse aandelen aangestipt die momenteel een hoog dividendrendement bieden en daarom koopwaardig zijn. Niet alle aandelen die de analisten hebben opgemerkt als een goede investering hebben een koopadvies gekregen, maar zijn vooral aantrekkelijk vanwege hun stabiele inkomsten. RBC heeft onder meer AT&T , McDonald’s en Qualcomm aangestipt als sterke dividendaandelen.

RBC heeft Amerikaanse bedrijven geanalyseerd op basis van hun onderliggende businessmodellen, breedte van de management teams, het beleid om cash flow terug te geven aan beleggers en een geschiedenis van een sterke vrije kasstroom, met een streven naar een groei van het dividend.

AT&T

Voor RBC is AT&T het meest aantrekkelijke aandeel binnen de telecomsector, ook al rapporteerde het bedrijf recent nog slechter dan verwachte resultaten. De analisten wijzen echter liever op de sterke positie die het bedrijf bekleed in diverse landen en het hoge dividendrendement van maar liefst 5,1%.

Voor het aandeel staan momenteel 1 koopadvies, 8 houdadviezen en 1 verkoopadvies uit, waardoor de consensus neutraal is. Daarbij vinden analisten dat de koers van het aandeel momenteel te hoog staat. Met een gemiddeld koersdoel van 34,88 dollar rekenen zij op een negatief rendement van 3,9%.

McDonald’s

Binnen de consumentensector geldt McDonald’s als favoriete aandeel voor RBC. Waar de winst van de fastfoodketen in de afgelopen jaren is afgenomen, weet het bedrijf wel zijn menu’s te verbeteren waardoor bestaande en nieuwe klanten blijven terugkomen. Iets wat volgens de Amerikaanse zakenbank aantrekkelijk is voor beleggers is de sterke groei in Europa en opkomende markten. Daarbij biedt McDonald’s een dividendrendement van 3,2%.

Voor het aandeel staan momenteel 5 koop- en 6 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten en verkoopadvies heeft afgegeven en de consensus zodoende positief is. Met een gemiddeld koersdoel van 105,75 dollar zien analisten daarbij nog een opwaarts potentieel van 6,5%.

Qualcomm

In de markt was er speculatie dat Lenovo grotendeels op Qualcomm zal leunen voor telefoons die buiten China worden verkocht vanwege intellectuele eigendommen. Lenovo gaat, nu de integratie van Motorola Solutions is afgerond, zijn pijlen richten op de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Dit biedt volgens RBC kansen voor Qualcomm , dat op een k/w van 14,3 laag gewaardeerd is en een dividendrendement biedt van 2,1%.

De consensus voor Qualcomm is zeer positief. Er staan maar liefst 15 koopadviezen uit, tegenover 2 houdadviezen. Daarnaast heeft geen van de analisten een verkoopadvies afgegeven. Wel vinden analisten gemiddeld dat de koers te ver is opgelopen. Met een gemiddeld koersdoel van 78,07 dollar rekenen zij op een negatief rendement van 3,3%.