Positief momentum en elan Home Depot

Het aandeel Home Depot staat sinds oktober ruim 14 procent hoger. Het lijkt er op dat het bedrijf een forse digitale ommekeer heeft kunnen bewerkstelligen. In 2014 besloot het bedrijf om ook stevig op online verkopen in te zetten en ondertussen is ruim 60 procent van het bedrijf inmiddels via het internet. Voor dit jaar verwacht het bedrijf zelfs 1,8 miljard bezoeken op haar website. Over de afgelopen 4 jaar klom de online omzet ieder jaar ruim 1 miljard dollar.

Meer verbouwingen

Over het vierde kwartaal steeg de omzet ruim 7,5 procent. De omzet in de fysieke winkels steeg met 2 procent. De trend in Amerika is nog steeds om meer te verbouwen in plaats van te verhuizen. Verder stijgen de woonkosten en gaan 'millenials' amper huizen kopen zo lijkt het. Een onderzoek dat op de Wall Street Journal gepubliceerd is toont aan dat in Amerika in 2017 voor ruim 316 miljard dollar geinvesteerd werd in verbouwingsmaterialen. In 2016 was dit 296 miljard dollar.

Naast de stap naar meer online profiteert Home Depot ook van de overname van Interline Brands in 2015. Dit is nu een marktleider op het gebied van groothandelsbedrijven voor onderhoud, reparatie en installatie. Verder nam Home Depot ook online retailer The Company Store over. Door deze overname verkoopt Home Depot nu ook slaapkamer materiaal.

Mark Tepper van Strategic Wealth Partners meldde recent op CNBC dat Home Depot waarschijnlijk weinig last zal hebben van stijgende rentes in Amerika. Tepper gaf verder aan dat de verbeteringen van Home Depot 's websites en apps tot zelfs een extra omzet van 19 procent zou kunnen bijdragen. De analisten van Cleveland Research stellen dat mede door de gestegen winst- en omzetmarges Home Depot het beter doet dan concurrent Loews .

De omzet van Home Depot over dit jaar komt uit op 107,92 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 100,9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 10,84 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 9,45 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,84 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,07 dollar. Home Depot 's dividendrendement komt neer op 2,29 procent. Het doorsnee dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Laatste taxaties rond de 193 dollar

Morgan Stanley , RBC Capital Markets en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Home Depot ' nu rond de 214,22 miljard dollar.

Om 17.35 koerst het aandeel 1,08 procent hoger op 178,07 dollar.

Historische beurskoersen Home Depot

historische koersen homedepot

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.