BASF in Duitse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel BASF kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BASF tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. De consensus van het dividend ligt op 3.41 euro per aandeel. Het dividendrendement van BASF ligt hiermee op 6.9 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een relatief royale 2.11 procent.

Historische dividendrendementen BASF

Morgen zal het Duitse BASF haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 83.57 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het concern 87.33 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BASF in beeld plus taxaties 2023

koersdata

BASF Utrecht fabriek ©

BASF
BASF


De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 3.87 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4.55 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 10.86 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 48 euro

Meest recente aandelenadviezen:
  • HSBC
  • Goldman Sachs
  • UBS
    Genoemde partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 45.4 miljard euro.

    Historische koersen aandeel BASF

    koersdata basf

    Om 16.00 stond het aandeel 1.31 procent lager op 49.43 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.