Best Buy in top Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Best Buy kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Best Buy nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3.73 dollar. Best Buy 's dividendrendement komt neer op 5.37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een relatief royale 2.43 procent.

Historische dividendrendementen Best Buy

Morgen zal het Amerikaanse Best Buy met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 44.53 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 46.3 miljard dollar binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Best Buy in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.34 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6.17 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.26 te liggen.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 15.8 miljard dollar.

Historische koersen aandeel Best Buy

koersgrafieken bestbuy

Het aandeel werd dinsdag het laatst op 69.49 dollar verhandeld.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.