Analisten gaan uit van recordomzet SAP

SAP zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van het bedrijf uit Walldorf over dit jaar komt uit op 33.96 miljard euro. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2023 toen het concern 31.21 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten SAP in beeld plus taxaties 2023

grafiek

SAP Kopenhagen kantoor ©

SAP
SAP


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.29 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.58 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 36.2 te liggen.

Over het lopende boekjaar ligt de gemiddelde verwachting van de dividenduitbetaling op 2.21 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.33 procent. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een prima 1.69 procent.

Recente koersdoelen rond de 205 euro

De meest recente adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Barclays , JP Morgan en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 193.51 miljard euro.

Koershistorie SAP van 2007 tot 2023

grafiek sap

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 165.8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.