Analistenkorps noemt Philips juist geprijsd

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Philips . Het gros van de analisten noemt het aandeel Philips op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 22 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 35,32 euro. Dit is circa 0,9 procent minder dan de huidige koers van 35,48 euro.

Weinig eenstemmigheid waarderingen Philips

aandeel

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 18,18 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 17,78 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,48 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Philips 's resultaat per aandeel op een winst van 1,55 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,89 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,8 cent. Philips 's dividendrendement komt hiermee op 2,25 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de elektronicabedrijven ligt op een prima 2 procent.

Recente koersdoelen rond de 38 euro

De laatste 3 adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Independent Research en Deutsche Bank.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Philips 's marktkapitalisatie 32,72 miljard euro.

Historische koersen Philips 2007-2018

koersdata philips

Het aandeel sloot vrijdag op 35,48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.