Opstappen topman Intel zou voor reuring kunnen zorgen

Het aandeel Intel staat de laatste tijd behoorlijk in de spotlights op Wall Street op nieuws van het plotselinge opstappen van topman Brian Krzanich. Direct na deze bekendmaking kreeg het aandeel een door onzekerheid voor de nabije toekomst. In juni verlaagde analisten Stacy Rasgon van Sanford Bernstein zijn advies voor het aandeel van 54 naar 42 dollar. Ragson gaf eerder aan structurele problemen te verwachten bij het bedrijf.

De bekende Amerikaanse beurscommentator Jim Cramer, bekend van zijn optredens op CNBC, stelt echter dat de topman van Intel juist om privéredenen opstapt en dat er dus geen reden tot zorgen is voor het chipbedrijf. Kramer noemt het aandeel goedkoop en raadt beleggers aan om bij wat koersdips in te stappen. Analist Matthew Ramsay van Cowen stelt verder dat Intel vrij immuun is met betrekking tot een eventuele handelsoorlog tussen Amerika en China.

Jim Cramer over opstappen topman Intel

Intel's stock is too cheap at these levels from CNBC.


Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 68,43 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 62,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 19,14 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,01 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,01 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,17 dollar. Intel 's dividendrendement komt hiermee op 2,24 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een summiere 0,5 procent.

Recente koersdoelen rond de 56 dollar

KBC Securities, KeyBanc Capital Mkts / McDonald en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Intel ' nu rond de 246,81 miljard dollar.

Het aandeel staat om 17.39 1,33 procent lager op 52,18 dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 10 jaar

koersgrafieken intel

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.