Aanzienlijk dividendrendement PostNL

Fors dividend PostNL

Beleggers in het aandeel PostNL kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel PostNL nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,24 cent. Het dividendrendement van PostNL ligt hiermee op 7,32 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen PostNL

Maandag gaat PostNL haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 3,61 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 3,5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten PostNL in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 144 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 31 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,58 te liggen.

Laatste taxaties rond de 3 euro

HSBC , UBS en Morgan Stanley gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

PostNL 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,45 miljard euro.

Om 11.40 staat het aandeel 0,82 procent hoger op 3,28 euro.

Koershistorie PostNL 2007-2018

fundamantele data postnl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.