Twijfel over duurzaamheid groei IBM

De resultaten die IBM over het tweede kwartaal boekte lagen boven de meeste verwachtingen van de analisten. Diverse analisten vermoeden echter dat de groei vooral kwam door de boost bij de divisie met mainframes en deze groei zou niet zo duurzaam zijn. Sherri Scribner, analist bij Deutsche Bank, stelt dat er nog steeds vraagtekens zijn over het groeipad van IBM . De analist ziet diverse tegenwinden opdoemen, zoals bij het onderdeel 'Cogintive toepassingen'. De analiste verlaagde onlangs haar koersdoel met 10 dollar naar 150 dollar.

Fors dividend IBM

Beleggers in het aandeel IBM kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel IBM nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 6,15 dollar per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 4,26 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen IBM

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 80,33 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 79,14 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 12,68 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 13,81 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 10,46 te liggen.

Laatste taxaties rond de 171 dollar

Independent Research, ABN AMRO en Morgan Stanley gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt IBM 's marktkapitalisatie 136,66 miljard dollar.

Om 15.58 staat het aandeel 0,3 procent lager op 144,48 dollar.

Historische koersen IBM

aandelenanalyse ibm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.