Analistenkorps rekent op omzetgroei Intuit

Morgen presenteert het Amerikaanse Intuit haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,94 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 5,18 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intuit in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,44 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5,53 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 37,8 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,53 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een summiere 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 160 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Citigroup , RBC Capital Markets en Morgan Stanley .

Intuit 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 53,89 miljard dollar. Het aandeel Intuit was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Intuit maar liefst 53 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 134 en de 219 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 571 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 209,01 dollar.

Historische koersen Intuit afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses intuit

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.