Philips wordt niet door analisten getipt, koers wel op fair value

De koers van het aandeel Philips lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel Philips op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 22 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 37,66 euro. Dit is ruim 0,58 procent meer dan de huidige beurskoers van 37,93 euro.

Koersdoelen voor Philips geconcentreerd

aandelenanalyses

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 18,29 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 17,78 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,46 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,56 euro over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 24,31.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,79 cent. Het dividendrendement van Philips ligt hiermee op 2,08 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de elektronicabedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2 procent op.

Actuele koersdoelen nabij de 43 euro

De laatste 3 adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van UBS , Goldman Sachs en HSBC

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Philips 's beurswaarde 34,99 miljard euro. Het aandeel Philips was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Philips 16 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 39 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 74 procent hoger.

Historische koersen Philips

aandelenanalyse philips

Om 17.38 stond het aandeel 0,5 procent hoger op 37,93 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.