Wel erg veel dramatiek bij Tesla

Er gaat geen dag voorbij of het aandeel Tesla of topman Musk is weer in het nieuws. Vorige week stapte nog een financiele topman op en kwamen er geluiden dat het bedrijf dit jaar niet haar doelstellingen zal behalen. Dit ook mede door de opkomst van andere producenten van electrische auto's zoals BMW , Volkswagen en Mercedes. In de VS staan de Tesla auto's echter met afstand op nummer 1 qua verkopen.

Maar er zijn ook genoeg positieve geluiden te horen. Analist Ben Kallo van Robert W. Baird stelde dat beleggers door het drama van de laatste tijd heen moeten kijken en dat het aandeel nu ondergewaardeerd is. Kallo deed deze uitspraken na een bezoek van hem aan de megafabriek van Tesla. Hij gaf verder een koersdoel van 411 dollar mee.

Giga factory Tesla

Topman Musk bij Joe Rogan over van alles

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 20,34 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 11,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2018 op een nettoverlies van 1,05 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 5,48 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -52,82 uit.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een summiere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 236 dollar

Nomura Securities, Nord Landesbank en Morgan Stanley gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 46,77 miljard dollar. Het aandeel Tesla Motors was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Gemeten vanaf september vorig jaar staat het aandeel Tesla Motors 23 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 245 en de 390 dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 289,46 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Tesla Motors

koersgrafieken teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.