Aandeel Beter Bed al jaren bij Nederlandse rode lantaarndragers

De afgelopen jaren leverde het aandeel Beter Bed de beleggers behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een aanzienlijk koersverlies van 75 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Beter Bed versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Beter Bed over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een fors verlies van 56 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 75 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 30 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 173 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Kardan , Lavide en Thunderbird .

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 411 miljoen euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 416,43 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Beter Bed in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 12 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 69,67.

Fors dividend Beter Bed

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,28 cent. Beter Bed 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,7 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van huishoudelijke goederen ligt op een schamele 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 8 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van huishoudelijke producten zijn afkomstig van ING, ABN AMRO en NIBC.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Beter Bed ' momenteel circa 91,66 miljoen euro. Het aandeel Beter Bed bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Beter Bed 73 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 18 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 56 procent lager.

Historische koersen Beter Bed voorbije 10 jaar

historische koersen beterbed

Om 11.34 koerst het aandeel 2,28 procent lager op 4,18 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.