Schneider Electric blijft topfavoriet voor Goldman Sachs

Waar het economisch herstel in Europa lijkt door te zetten, ziet de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kansen voor een industriële bedrijven. Volgens de analisten bevinden zij zich namelijk op een kruispunt, waarbij investeringen zullen verschuiven naar nieuwe segmenten en overnames onvermijdelijk lijken. Mede daarom heeft Goldman Sachs zijn verwachtingen voor onder meer Siemens, ABB en Schneider Electric bijgesteld.

Goldman Sachs stelt dat industriële bedrijven voor de komende 5 jaar waarschijnlijk moeten rekenen op slechts de helft van de groei die in de afgelopen 10 jaar werd gerealiseerd. Investeringen verschuiven daarbij van conventionele industriële apparatuur richting software. Daarbij zorgt de toegenomen concurrentie voor een begrenzing van het margepotentieel, aldus de analisten.

Mede daarom heeft Goldman Sachs zijn prognoses aangepast op een nieuwe focus van bedrijven als Siemens, ABB en Schneider Electric op hun kapitaalpositie, maar ook op een verhoogde kans van overnames. De analisten hebben daarbij de resultaten in 2015 en 2016 als nieuwe waarderingsgrondslag genomen.

Houdadvies voor Siemens

Voor Siemens heeft Goldman Sachs het koersdoel verhoogd van 98 euro naar 110 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘hold’

Over het algemeen zijn analisten zeer positief over Siemens, aangezien geen van hen een verkoopadvies voor het aandeel heeft afgegeven. Wel staan er 16 koop- en 9 houdadviezen uit. Daarbij zien de analisten met een gemiddeld koersdoel van 107,39 euro een opwaarts potentieel voor de koers van 8,7%.

ABB op verkopen

Het koersdoel voor ABB is door Goldman Sachs weliswaar verhoogd van 18,40 Zwitserse frank naar 20 Zwitserse frank, de analisten hebben wel hun ‘sell-advies’ voor het aandeel laten staan.

De consensus voor het aandeel laat echter zien dat dit niet de algemene opinie van analisten voor het aandeel is. Weliswaar staan er 4 verkoopadviezen uit, daartegenover zijn er ook 10 houd- en 6 koopadviezen afgegeven. Daarbij bedraagt het gemiddeld koersdoel 22,69 Zwitserse frank, hetgeen een verwacht rendement oplevert van 8%.

Schneider Electric op favorietenlijst

Voor Goldman Sachs is Schneider Electric een zekere koop en staat daarom op de ‘Conviction Buy List’. Volgens de analisten zal het rendement van het bedrijf toenemen en daarmee behoren tot de beste binnen de sector.

Daarbij wijzen zij erop dat Schneider Electric zich heeft gecommitteerd aan dividendverhogingen en de inkoop van eigen aandelen. Mede daarom hebben de analisten hun koersdoel voor het aandeel opwaarts bijgesteld van 71 euro naar 99 euro.

De consensus voor het aandeel is positief. Er staan 11 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen uit. Daarbij zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 70.39 euro wel slechts een rendement van 1,9%. ./